Me-integratie

Me-integratie? Omdat re-integratie om jou draait.

Sinds kort werkt The Me Project samen met Demo Advies: het oudste re-integratie-bedrijf van Nederland. Wij bieden de mogelijkheid om mensen met een WIA-status, WAJONG-uitkering, of Ziektewet Uitkering (opnieuw) te reïntegreren.

Dit doen we met een aanpak op maat: De Werkplan Methode.

De Werkplan Methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode om erachter te komen wie jij bent en wat je nu wilt en wordt onder andere ingezet voor re-integratie, studie en beroepskeuze-advies en outplacement.

De methode is:

  • Ontwikkeld in opdracht van het ministerie van WVC en SZW
  • Integraal wetenschappelijk onderbouwd
  • In meer dan dertig jaar in de praktijk doorontwikkeld
  • Bekroond met de landelijke personeelswerk / HRM prijs, de Human Talent Trophy
  • Gevraagd ook in het buitenland

De Werkplan Methode is een wetenschappelijk onderbouwde methode om erachter te komen wie jij bent en wat je nu wilt en bestaat uit diverse onderdelen.

  1. We starten altijd eerst met een kennismakingsgesprek: we vinden het fijn als er een klik is.
  2. In een volgend gesprek (of meerdere gesprekken, afhankelijk van de situatie) starten we met een uitgebreide vragenlijst: de Quick-scan. Deze vragenlijst bestaat uit verschillende invalshoeken. Erop gericht om jou beter te leren kennen.
  3. Nadat we deze quick-scan gedaan hebben gaan we door met het intake traject. Met behulp van de quick-scan en de onderlinge gesprekken die we voeren gaan we op zoek naar jouw affiniteiten. Waar krijg je energie van? Waar word je blij van? Dit combineren we met je interesses en mogelijkheden. Ook kijken we realistisch naar eventuele beperkingen en belemmeringen en natuurlijk naar de situatie op de arbeidsmarkt. Hierbij komen we tot een advies dat aansluit bij jou. Vervolgens maken we samen een plan van aanpak.
  4. En dan start de bemiddelingsfase. We gaan op zoek naar werk (of scholing) waarvan we hebben gezien dat dat bij jou past. En vanuit daar gaan we bedrijven benaderen voor een fijne werkplek. Waar nodig ga ik mee naar een kennigsmakingsgesprek met een mogelijke nieuwe werkgever of help ik je met het uitwerken van de arbeidsvoorwaarden. Waar mogelijk kan ik je na aanvang van het dienstverband verder begeleiden zodat de kans op duurzaam succes wordt vergroot.

De belangrijkste motivatie om de samenwerking te starten is dat Demo Advies en The Me Project beiden de mens en zijn mogelijkheden centraal stellen in het bemiddelingsproces. Het gaat ons niet om de beperking en de belemmering (daar houden we natuurlijk wel rekening mee) maar het gaat ons vooral om jou.

Heb je vragen? Of wil je eens kennismaken?

Neem gerust contact op.

Geen reactie's

Geef een reactie