Follow your heart

De komende twee weken staan in het teken van het hart. Daar waar je oude patronen leert loslaten. Waar je je gedachten minder serieus leert nemen. De oefeningen in de Follow Your Heart challenge zijn erop gericht om meer met je verlangens en gevoelens in contact te komen.

Het is belangrijk, voor iedereen, om van tijd tot tijd te reflecteren en voor onszelf te inventariseren waar we in ons leven staan: in onze persoonlijke ontwikkeling, in onze relaties, in de samenleving maar ook ten opzichte van onze houding en gedrag naar onszelf toe. Wanneer we direct en eerlijk durven te kijken naar waar we in ons leven staan, kunnen de beperkingen die we zien, juist een ingang worden tot een groter potentieel. Het leven geeft ons zoveel mogelijkheden voor groei.

Zo heeft dit ertoe geleid dat ik nu dankbaar ben voor de moeilijke situaties die ik in mijn leven ben tegengekomen, want als ik iets moeilijks tegenkom en het in oefening breng, kan ik verandering zien. Elke keer als ik hiermee bezig ben, leeft het voor me.

En nee, ik ben niet perfect. Ik ben net als jij op weg. Ik maak fouten, maar blijf me richten op de mogelijkheden. Er is zoveel van waarde in dit leven, en wanneer we op de juiste manier naar onszelf leren kijken, wordt het leven een continue stroom van creatieve mogelijkheden.

In de “Follow Your Heart Challenge” werk ik twee weken lang met eenvoudige, directe en krachtige oefeningen voor iedereen die bereid is om te reflecteren op zijn of haar leven. Het kan iedereen helpen gewoontepatronen los te laten die hun doel verloren hebben en tegelijkertijd de blije, spontane en frisse momenten te omarmen die in elk moment aanwezig zijn.

Hoe dan Ilse? Het is mogelijk je bewustzijn te veranderen voorbij de beperkingen van vooroordelen en angst. Voorbij de grenzen van vertrouwde gewoontepatronen. Om op deze manier nieuwe oplossingen te ontdekken. Daarvoor is er vaak maar een ding nodig: tijd nemen in het hier en nu.

In veel psychologisch werk is de geest het onderwerp.  Als ik een ding gemerkt heb, is het niet eenvoudig de geest te veranderen. We kennen allemaal de voorbeelden van goede voornemens die we niet hebben kunnen realiseren. Misschien heb je al vaak tegen jezelf gezegd: “ik moet dit niet doen.” Of: je hebt alle logische redenen al opgesomd waarom iets “slecht” is voor je. Maar nog steeds kun je het niet veranderen.

Dat komt omdat gewoontepatronen op een dieper niveau leven dan onze goede voornemens kunnen bereiken. Daardoor hebben die voornemens niet de kracht om te bereiken wat we willen.

Het gebeurd vaak dat mensen die in een relatie zitten positieve intenties uitspreken: “laten we geen ruzie maken.” En toch helpt het ze niet een volgend conflict tegen te gaan. Een ander voorbeeld: misschien heeft iemand iets gedaan wat je vreselijk irriteert. In je hoofd voer je hele conversaties met die persoon, je stelt een e-mail op. Je intentie is: opheldering. Iedereen heeft je verteld dat je los moet laten. Moet ontspannen. En niet zo hard moet werken. Je wilde eigenlijk nog even naar de sportschool gaan. Maar kiest er toch voor om op dit moment deze agitatie uit de weg te ruimen. Maar is dat wel de beste keuze?

Vaak plaatsen we een “later” achter de taken die we nu moeten doen: omdat we denken dat op een bepaald moment de omstandigheden beter zullen zijn en we ons beter kunnen ontspannen. Maar er is meer voor je beschikbaar, op dit moment. In het midden van je agitatie. Je ergernis. Je frustratie en je angst.

Hoe komen we van een gevoel van vastzitten in onze problemen tot het vinden van een toegang tot de open staat van geest, die een bron is van positieve kwaliteiten?

Verschuif het verhaal dat je jezelf vertelt over wat er aan de hand is naar de innerlijke ervaring die je hebt. Breng je aandacht naar je lichaam. Zodat je het ongemak en de agitatie direct ervaart. Je pijn is je mogelijkheid tot transformatie. Direct en helder hierbij aanwezig zijn, zal je positieve veranderingen brengen.

Hoe is dat mogelijk? Doe mee met de challenge. En ga op onderzoek uit.

De eerste oefening staat online. Sluit aan en laat je inspireren. Tevens is er de mogelijkheid om bij LaToya in Valkenswaard twee weken lang lessen te volgen op het gebied van meditatie en yoga. Kijk hiervoor op de Facebook Pagina van LaToja voor meer informatie.

Het wordt prachtig.

Doe jij mee?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.