Ilse Jansen – de korte versie

Ik ben Ilse. Ik ben vriendin, schrijfster en coach. Ik geloof er heilig in dat we ieders eerlijke verhalen moeten horen zodat we weten dat we niet alleen zijn, weten wie we zijn en waar we vandaan komen en weten hoe we verder moeten! Ik deel mijn persoonlijke ervaringen met mijn eigen eetverslaving, mijn weg naar balans en mijn liefde voor duurzaamheid en meer.

Als ervaringsdeskundige heb ik 8 jaar begeleiding gegeven aan mensen met een eetstoornis bij de Stichting Eetstoornis in Eindhoven. Dit deed ik naast mijn baan in de zorg. Om me verder te ontwikkelen heb ik de coachopleiding gevolgd bij Phoenix Opleidingen in Utrecht waarbij ik bekend ben geraakt met systemisch werk, TA en NLP. Daarnaast volg ik een meditatie opleiding bij Jan Geurtz. Deze technieken pas ik ook toe in The Me Project.

De lange versie

Ik ondersteun mensen bij het maken van keuzes voor zichzelf. Geef ze inzicht in wie ze zijn, wat voor hen belangrijk is en hoe ze daar naar kunnen handelen. Dat doe ik op allerlei gebieden. Ten aanzien van keuzes in werk, relaties, alsook in waarden die voor jou van belang zijn en waar je voor staat.

10 jaar geleden werd ik geconfronteerd met een eetstoornis, boulimia. Het was mijn eetstoornis die me uitdaagde naar mezelf te kijken. Mijn gedachten te onderzoeken. Emoties toe te laten. Zelfcompassie te tonen. Belangrijke waarden te bepalen ten aanzien van mijn geluk. Om zo het plezier weer terug te krijgen in het leven. Weer (zelf)vertrouwen te hebben.

Elke dag opnieuw kiezen om mezelf te zijn en mezelf te laten zien. Zoals ik ben. En dat is gelukt. Met veel vallen en nog veel vaker opstaan. Nadat mijn relatie verbroken was werd het tijd om te kiezen voor mezelf. Ik zag in dat het niet langer belangrijk was me aan te passen aan de ander maar te kiezen om gelukkig te zijn met wie ik ben.

"All I was searching for was me"

De belangrijkste les?

Zelfzorg en zelfliefde zijn niet egoïstisch. Zeker niet als je geneigd bent tot ongezonde afhankelijkheden.

Het is belangrijk goed voor jezelf te zorgen, de juiste keuzes te maken en te ontdekken wat je leuk vindt, wat bij je past, waar je energie van krijgt. Als je ontdekt wie jezelf bent wordt het ook makkelijk om er oprecht voor anderen te kunnen zijn.

Gelukkig zijn onder alle omstandigheden is een ware levenskunst. Dat leer ik je graag. Daarnaast vind ik het een uitdaging om je de kijk op jouw situatie te laten veranderen. Het is jouw standpunt dat bepaalt met welk geluk je genoegen neemt. Iedere keer doe je andere ervaringen op. Kun je je standpunten herzien. Zo openen zich nieuwe perspectieven.

Laat je daarbij door niets en niemand van de wijs brengen. Je bent altijd je eigen kompas. Als je jezelf daarbij niet onderschat of overschat, kom je een heel eind.

"Jij bent jouw kompas"

Ik doe nu wat ik leuk vind. Wat bij me past. Waar ik energie van krijg. En laat mezelf zien zoals ik ben. De mooie en de minder mooie kanten. En eten? Vind ik heerlijk. Ik eet wat ik lekker vind en wat bij me past. Zonder dwang en zonder angst. Vrij!

Die vrijheid gun ik iedereen. De vrijheid om zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien onder alle omstandigheden. Ik wil meer herkenning creëren op allerlei vormen van taboe en stigma. Voorbij de mechanismes van schaamte en schuld. Voorbij het idee dat je een zwakkeling bent. De halve maatschappij zit thuis met een burn-out. Volgens mij wordt het tijd dat we daar openlijk over praten. Openlijk praten over hoe we in deze tijden van maatschappelijke druk opnieuw onze koers kunnen bepalen binnen de mogelijkheden die we hebben.

Ik ontmoet zoveel mooie mensen met uiteenlopende verhalen: mensen met eetstoornissen, depressies, burn-outs, hoog opgeleide succesvolle mannen en vrouwen die met zichzelf in de knoop zitten omdat ze moeite hebben zich kwetsbaar op te stellen. Mensen die achter gesloten deuren worstelen met problemen waar ze schaamte over ervaren en simpelweg de openheid niet durven zoeken. Jongeren die worstelen over keuzes met betrekking tot baan en studie. Mensen die niet weten wat ze willen omdat hun baan al een tijdje niet meer voldoet en simpelweg niet weten welke kant ze op moeten.

Dan wordt het tijd voor een Me Project!

Start now

Ben jij klaar om keuzes voor jezelf te maken?
Ben jij klaar om alle excuses, smoesjes en aannames over jezelf en anderen te elimineren?
Zeg je “ja” tegen de kunst van het leven?