Gekscherend zei ik altijd:  “The Me Project is mijn eerste kind.” In de tijd dat de meeste vrienden van mij in de “trouwen en kinderen-fase” zaten, zat ik te broeden op wat ik wilde met mijn leven en af te stemmen welke richting ik in wilde bewegen.  The Me Project is daar onder andere een resultaat van. 

Wat ik je nooit eerder zei, is dat ik in die tijd mezelf ook regelmatig afgevraagd heb: wat is er mis met mij? Waarom kan ik niet gewoon zoals de rest van mijn vrienden zijn. Inmiddels weet ik dat er niets mis is of was en dat ik toen al deed, wat ik nu bewust  toepas. Ik begeleid mensen op het pad van het hart. En heb daarin menig pad, waarvan ik dacht dat het onbegaanbaar was, plat getrapt 😉 

 

Het hart wordt vaak gezien als iets ongrijpbaars. Zelf denk ik dat het anders is: het is iets waar anno 2024 weinig ruimte voor wordt gemaakt. We rennen en haasten door het leven. Laten ons leiden door regels en systemen.

 

Maar dat innerlijk kompas, dat dagelijks tot ons spreekt. Kunnen we dat nog de tijd en de ruimte geven? Het vraagt namelijk stilte, rust, afstemming, bezinning. Het gaat over bezig zijn met zingeving en dat wat het leven voor jou de moeite waard maakt. Exact die capaciteiten die je vaak niet op school leert maar zo wezenlijk zijn, dat ze wat mij betreft op elke school direct beschikbaar zouden moeten zijn.

 

Ik zie het in mijn bedrijf vaak: veel mensen hebben een wake up call nodig, om echt terug te keren naar wat het hart van ze vraagt. Verlaten worden door een partner, ziekte, het verlies van een baan:  ineens komen we oog in oog met de realiteit te staan. Het leven hebben we niet in de hand. En toch willen we dat wel graag.

 

Spoiler: je hoeft niet te wachten tot het leven je bij de kraag grijpt. Gestaag en stap voor stap kun je ook veranderen. Je hoeft je baan niet direct aan de wilgen te hangen. Je kunt stap voor stap je leven, je innerlijke stem meer tijd en ruimte geven. Zodat er nieuwe dingen ontstaan. Zodat je weer op die paden kunt staan waarvan je hart al een tijdje fluistert: “ga maar.”  

Dat kan spannend zijn. Maar vrees niet, velen zijn u voor gegaan! Het vraagt gewoon luisteren, naar dat fluisteren en stappen zetten in lijn met je intenties. Let wel op: zet je intenties helder neer en hart-gedragen. 

Voorbeeld:

Stoppen met suiker om 10 kilo af te vallen zodat je weer in je mooie skinny- jeans kunt stralen is wellicht een mooie aandacht streling voor je ego: maar het spreekt niet tot je hart. Als je erbij stil staat dat stoppen met suiker je gaat helpen om beter te slapen, meer energie te hebben en preventief werkt op vele lagen: dan heeft het de aandacht van je hart. En kun je de uitdagingen beter dragen.

 

Vaak heb ik het al gezien: met de intenties die je vanuit het hart zet, kun je stappen zetten op paden die in eerste instantie onbegaanbaar lijken. We zetten die stappen vaak niet omdat we vaak niet weten waar te beginnen. Of wat te laten. Of geven onze beperkende gedachten meer ruimte, dan de mogelijkheden die zich verschuilen in de wildernis van ons hart. 

Jouw wake up call beantwoorden kan spannend zijn. Toch maakt het een groot verschil als je stappen gaat zetten in die richting, het nodigt uit tot een vervullend leven. 

Ik hoop dat je voor jezelf dat verschil op termijn gaat maken. Ergens hoop ik schrijvend, coachend en sprekend tot de verbeelding, je te raken. Zodat je gaat wandelen op die paden. Die wellicht niet zo ge-ijkt zijn, maar die je wel verrijken. 

Dan heb ik mijn doel bereikt. 

Liefs, 

Ilse