Activiteiten om bij aan te sluiten

dec
12
wo
Familie opstellingen @ The Me Project
dec 12 @ 19:00 – 22:00

Familieopstellingen zijn ontwikkeld door Bert Hellinger in de jaren ’80,uit een samenspel tussen Freuds psychoanalyse, lichaamswerk, familietherapie, nlp, gestalt en religieuze rituelen van oervolkeren en christenen. Hieruit ontstond het familieopstellingen fenomeen. Door de diepe indruk en duidelijk merkbare voordelen in het dagelijks leven heeft het zich de afgelopen 20 jaar over de hele wereld verspreid. Bijna overal ter wereld wordt inmiddels gewerkt met familieopstellingen en daarvan afgeleide varianten zoals organisatieopstellingen, loopbaanopstellingen en ziekteopstellingen.

Wat brengt familie opstellingen jou?

Familieopstellingen dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door en kan daardoor vele malen effectiever zijn dan jaren reguliere psychotherapie. Familieopstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei uiteenlopende levensvragen.

Opstellingen brengt beweging rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Het helpt ook als je je verloren, boos, depressief of angstig voelt. Kortom, familieopstellingen zijn er voor iedereen die zakelijk en/of prive vastloopt in terugkerende thema’s en patronen, zonder echt te weten waardoor.

De familie opstellingen geef ik samen met Tineke Maas. Zij heeft ruim 20 jaar in het geven van familie opstellingen.
Wij nodigen je graag uit om eens kennis te maken met de kracht en werking van het bijzondere familieopstellingen fenomeen.

Zie onze agenda voor de aankomende workshops. Heb je interesse om deel te nemen of heb je vragen mail gerust.

Tijdstip: vrijdagavond 14 december van 19.00 tot 20.30 en van 20.30 tot 22.00 uur
Locatie: Meerstraat 8, Valkenswaard
Kosten: €85 euro voor de deelnemer. Representanten: €10,-

Graag aanmelden via: ilse@themeproject.nl

dec
16
zo
Workshop Mindful Me @ Lichtend Inzicht
dec 16 @ 10:00 – 12:00

Zondag 16 december: Mindful ♥ Me

Wil jij:
– Rust in je hoofd
– Niet moeten, maar eigen keuzes maken.
– Gewoon zijn wie je bent.
– Lief zijn voor jezelf.
– Meer in contact zijn met je gevoel.
– Lekker ontspannen en lachen (of huilen, ook goed!)Door bewegingen, stilzitten en meditatie?

Meld je dan nu aan!

Het wordt een heerlijke workshop van 2 uur waarbij je ontspannen de deur uit gaat en weer helemaal terechtkomt bij jezelf.

Tijdstip: zondag 16 december, 10.00 tot 12.00 uur
Locatie:  Lichtend Inzicht, Frans Franssenstraat 13,  ‘s-Hertogenbosch
Kosten: €15 euro per deelnemer. 

Graag aanmelden via: ilse@themeproject.nl

jan
20
zo
Docu: The Way Out @ The Me Project
jan 20 @ 19:00 – 22:30

Zenmeester Thich Nhat Hanh, de monnik die mindfulness naar het westen bracht en in 1967 door Dr. Martin Luther King jr. werd voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, heeft een revolutionair voorstel om het klimaatprobleem aan te pakken. ‘The way out is in’, zegt hij.’

De oplossing voor verandering ligt binnen onszelf’.

Zijn uitnodiging is om te stoppen, te stoppen met rennen en eens goed te kijken naar wat er werkelijk aan de hand is. Naar wat onze visies zijn waarop we ons gedrag baseren, hoe onze denkpatronen en onze emoties werken en waarom we in de problemen zijn geraakt.

In deze documentaire volgen we twee jonge mensen voor wie de weg naar binnen tijdens hun verblijf in Plum Village tot een keerpunt in hun leven leidt. Leonardo, een knappe jonge Braziliaanse bankier, lijkt ogenschijnlijk een succesvol leven te leiden: hij heeft een goedbetaalde baan in hartje Londen, een mooi appartement en een beeldschone vriendin, maar iets knaagt aan hem wanneer hij geconfronteerd wordt met burn-outklachten. De vredesactivist Eddie trekt ten strijde tegen de fracking industrie in zijn geboorteplaats Liverpool. Het betekent het begin van een stressvolle periode in zijn leven, want hoe houd je je vreedzaam staande in een omgeving waar economische belangen lijken te prevaleren boven ecologische belangen? Biedt mindfulness uitkomst?

Tijdens deze avond laat The Me Project je kennis maken met deze prachtige documentaire. En met mindfulness. Ben jij benieuwd wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen? Kom en ervaar!

De avond begint met een korte introductie, een prachtige docu (van een uur) om aansluitend kennis te maken met mindfulness. Ik neem jullie mee door wat oefeningen en een geleide meditatie. Wees welkom!

Tijdstip: zondag 20 januari, 19.00 tot 22.30 uur
Locatie:  Meerstraat 8, Valkenwaard
Kosten: €10 euro per deelnemer. 

Graag aanmelden via: ilse@themeproject.nl

jan
27
zo
Workshop Wake Up! @ The Me Project
jan 27 @ 10:00 – 12:00

De grootste verslaving waar de mensheid aan lijdt is niet die aan alcohol, drugs, eten, gokken, aandacht, seks of sociale media.De wijdst verbreide verslaving is de verslaving aan het denken. Mindfulness en meditatie kunnen je helpen om deze verslaving te doorzien. En meer en meer bewust te worden van wie je zelf bent.

Mindfulness

Mindfulness is met doelgerichte aandacht bij de dingen stilstaan. We oefenen met praktische oefeningen in het dagelijkse leven. Als je mindfulness beoefent, breng je jezelf in verbinding met je boeddha-natuur van liefde en begrip. Mindfulness is de energie voor transformatie en geluk.

Meditatie

Mediteren bij The Me Project betekent welkom te zijn zoals je bent. Het is een open uitnodiging om met nieuwsgierige blik te kunnen pauzeren in het moment en te verbinden met wat er in je leeft. Er is eigenlijk geen doel in meditatie, is dat geen opluchting? 🙂

Door te mediteren kun je met eenvoudige, praktische oefeningen samen of alleen het plezier ontdekken in wat leven in het nu daadwerkelijk betekent.

The Me Project houdt van verschillende (speelse) vormen van meditatie: alles wat je met aandacht doet kan een meditatie worden.

Kennismaken? Sluit gerust eens aan!

Tijdstip: zondag 27 januari, 10.00 tot 12.00 uur
Locatie:  Meerstraat 8, valkenswaard
Kosten: €25 euro per deelnemer. 

Graag aanmelden via: ilse@themeproject.nl